perjantai 3. tammikuuta 2014

Under The Dome


OLEMME SIIRTYNEET UUTEEN TOISEEN OSOITTEESEEN



KATSO SARJAN KAIKKI JAKSOT TÄSTÄ

Under the Dome on yhdysvaltalainen scifisarja, joka perustuu Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Televisiosarjaksi kirjan on kehittänyt Brian K. Vaughan. Under the Dome alkoi CBS-kanavalla 24. kesäkuuta 2013. CBS tilasi sarjasta toisen tuotantokauden 30. heinäkuuta 2013 ja se esitetään kesällä 2014. Sarja sijoittuu pikkukaupunki Chester's Milliin, jonka asukkaat huomaavat olevansa eristettyinä kaikesta muusta kun suuri näkymätön kupu ilmestyy paikkakunnan ympärille. Kylän asukkaat yrittävät päätellä mikä kupu on samalla kun sen toisella puolella Yhdysvaltain armeija miettii samaa.

Uuno Turhapuro


KATSO UUNO TURHAPURON KATSOMOSSA!

KATSO UUNO TURHAPURO YOUTUBESSA!


Uuno Turhapuro on Vesa-Matti Loirin esittämä ja Pertti "Spede" Pasasen luoma Uuno Turhapuro -elokuvien päähenkilö. Hahmo esiintyi Spede Show -viihdeohjelmassa vuosina 1971–1976 ja 19-osaisessa elokuvasarjassa vuosina 1973–2004

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

LOST


Lost on yhdysvaltalainen draamasarja, joka seuraa lentokoneonnettomuudesta selvinneiden elämää salaperäisellä trooppisella saarella, kun Sydneystä Los Angelesiin matkalla oleva Oceanic Airlinesin lentokone tekee pakkolaskun Tyynellämerellä. Ensimmäisellä, toisella ja kolmannella tuotantokaudella jokainen jakso sisältää tavallisesti keskeisen tarinan saarelta sekä tarinan jonkun hahmon aikaisemmasta elämästä. Sarjan avausjakso esitettiin Yhdysvalloissa ABC:llä 22. syyskuuta 2004 ja Suomessa Nelosella 26. tammikuuta 2006. Lostia tehtiin yhteensä kuusi tuotantokautta ja se saavutti tänä aikana kulttiarvon. Sen viimeinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 23. toukokuuta 2010 ja Suomessa 10. kesäkuuta 2010 
Lostin loivat Jeffrey Lieber, J. J. Abrams ja Damon Lindelof. Lindelof pysyi pääkäsikirjoittajana ja sarjan pyörittäjänä sen loppuun asti ja Abrams sarjan vastaavana tuottajana, kun taas Lieber ei ollut tekemisissä sarjan kanssa pilottijaksoa lukuunottamatta. Suuren näyttelijäkaartin ja kuvausten kustannusten vuoksi sarja oli television kallein. Sarjaa tuottivat ABC Studios ja Bad Robot Productions, ja sen vastaavina tuottajina toimivat Abramsin ja Lindelofin lisäksi Bryan Burk, Jack Bender ja Carlton Cuse, joka toimi myös sarjan pyörittäjänä. Musiikin sävelsi Michael Giacchino
Lost on usein listattuna kaikkien aikojen parhaimpien televisiosarjojen joukkoon. Sarja sai lukuisia palkintoja, kuten 11 Emmy-palkintoa ja yhden Golden Globen parhaasta draamasarjasta vuonna 2005. Lost oli suosituimmillaan sen ensimmäisellä tuotantokaudella, kun sitä katsoi Yhdysvalloissa keskimäärin noin 15,69 miljoonaa katsojaa per jakso. Viimeisellä tuotantokaudellaan se sai vähän yli 11 miljoonaa katsojaa jaksoittain.
Suuren fanijoukon ansiosta sarjasta on tullut osa populaarikulttuuria; viittauksia sarjan tarinaan, elementteihin, jne. esiintyy muissa televisiosarjoissa, mainoksissa, sarjakuvissa, huumorilehdissä, videopeleissä ja laulunsanoissa. Sarjan kuvitteellista universumia on myös tutkittu sarjaan liittyvissä kirjoissa, lauta- ja videopeleissä sekä useissa reality-peleissä, muun muassa The Lost Experience ja Find 815.

Kausi 1

Kausi 2

Kausi 3

Kausi 4

Kausi 5

Kausi 6


Game of Thrones



Game of Thrones on yhdysvaltalainen fantasiatelevisiosarja, jonka ovat luoneet David Benioff ja D. B. Weiss. Se perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan. Game of Thrones oli jo tuotannon alkuvaiheista erittäin odotettu ja sen vastaanottivat niin fanit kuin kriitikotkin erittäin hyvin. Sarja on saanut myös monia palkintoja ja ehdokkuuksia, muun muassa yhden Golden Globen sekä kaksi Emmy-palkintoa.
Sarja kertoo Westerosin maanosasta, missä aatelissuvut kamppailevat vallasta. Valtakamppailun lisäksi kylmässä pohjoisessa valtavan jäämuurin takana vanhat taruolennot tulevat uudestaan esiin uhaten koko Westerosin turvallisuutta. Muukalaisilta väkeä suojaavat Yövartion veljeskunnan miehet. Sodan ja väkivallan keskellä kaikki pelaavat valtaistuinpeliä.

Kausi 1

Kausi 2


Täydelliset Naiset

Katso linkit täältä


Täydelliset naiset (Desperate Housewives, suoraan suomennettuna ”epätoivoiset kotirouvat”) on Golden Globeilla ja Emmyillä palkittu yhdysvaltalainen televisiosarja, jonka on luonut aiemmin Tyttökultia käsikirjoittanut Marc Cherry. Sarja yhdistelee useita tyylejä – draamaa, komediaa, rikosdraamaa, farssia, saippuasarjaa ja satiiria – mutta palkintonsa se on voittanut komedia-kategorioissa. Ensimmäinen jakso esitettiin ABC:lla 3. lokakuuta 2004, ja 10. lokakuuta 2005 sarjaa alettiin esittää myös Nelosella. Täydelliset naiset on ollut yksi kaikkien aikojen suosituimmista sarjoista Yhdysvalloissa, ja voittokulku on toistunut myös Britanniassa, Australiassa, Ruotsissa ja Saksassa. Yhteensä sitä näytetään ainakin 150 alueella maailmassa.
Sarja kertoo viidestä naisesta, jotka asuvat kuvitteellisen Eaglen osavaltion Fairview'n kaupungin lähiössä Wisteria Lane -kadulla. Juonenkäänteet liittyvät päähenkilöiden ihmissuhdeongelmiin, jotka taas kietoutuvat taustalla olevaan mysteeriin. Kauden viimeisessä jaksossa tämä mysteeri ratkeaa ja samalla luodaan pohjaa seuraavan kauden tapahtumille. Sarjan kahdeksas tuotantokausi on sarjan viimeinen tuotantokausi.

Kausi 1

Kausi 2

Kausi 3

Kausi 4

Kausi 5

Kausi 6

Kausi 7

Kausi 8